Om meg

Jeg er Beathe, 41 år, gift og to barn. L-A på 6 år og M-A på 13 år.

Jeg fikk diagnosen brystkreft 1. juli 2009. I slutten av juni 09 fikk jeg mensen og brystene hovnet litt opp da som de pleide. Men etter at mensen var slutt, var det venstre brystet fortsatt hovent. Jeg gikk en uke for å se om det ville gå over av seg selv. Da det ikke gjorde det, ringte jeg legen. Jeg tenkte på brystbetennelse, men jeg hadde ikke feber, så jeg kunne ikke fatte hva det skulle være. Jeg måtte vente litt over en uke på legetimen, og i løpet av de fem siste dagene ble brystet større og større og mer og mer hovent og ømt. Mens jeg satt hos legen ringte han til mammoavdelingen på sykehuset i Porsgrunn, og jeg kom inn samme dag. De tok mammografi, røntgen og biopsi (vevsprøve).

Det var veldig usikkert etter de prøvene hva jeg hadde, og om det var brystkreft var de usikker på om det var spredd seg til lymfene. Så jeg ble sendt til radiumen i Oslo for en hel haug med prøver og en større biopsi av lymfene med narkose.

27.juli 09 begynte min lange behandling med den første cellegiftkuren med FEC-kurer. Kulen min var 9 cm i diameter. Jeg fikk cellegift først for å krympe kulen til den var stor nok til å opereres ut. Det er FEC-kurene man blir dårlig av, jeg hadde 5 stykker hver 3.uke. Etter de fem hadde jeg Taxotere hver 3. uke før Taxol/Paclitaxel ukentlig.

Jeg hadde den siste cellgiftkuren 8. januar 2010, og 21.jan ble hele det venstre brystet + alle lymfene i armhulen operert bort.
Fra 9.mars til 14.april hadde jeg 25 strålebehandlinger.

Deretter var det sommer og komme til hektene. Jeg skulle være frisk og klar for å leve igjen!

Armen som jeg er operert i lymfene har verket i perioder med sene- og muskersmerte (ikke så mye lymfeødem)så jeg hadde litt fysio. Jeg begynte å trene rundt den 1.sept. men armen ble såpass mye værre etter det at jeg sluttet å trene.

I oktober 2010 begynte jeg å jobbe 100%, men nå jobber jeg bare av og til.

Siden 15.aug. 2010 begynte jeg å kjenne litt stikking i et område ovenfor det opererte brystet og halsen. Det ble værre og værre, mer hovent, konstant sviing og klumper innenfor huden.  8.okt. kom jeg til lege og senere ble det skjelettscintigrafi og CT. Fredag 22.okt. sa de at det var spredning bak brystbenet mot lungeveggen. Radiumen ble kontaktet og 1.nov. ble jeg innlagt for å ta MR, diverse røntgen og biopsi.

3.nov. fikk jeg kontrabeskjed om det likevell er spredning til skjelettet. Det er aggressivt og med usikkert utfall. Jeg begynte først på cellegifttabeletter Xeloda i ca. 1,5 måned og deretter Taxol som ikke hadde noen virkning.  Vi var i sjokk og skjønte ikke at det er spredd seg slik så kort tid etter forrige behandling.  I romjula 2010 var jeg  på radiumen for ny CT og MR. De viste ytterligere spredning i skjelettet.

Midt i januar ble jeg innlagt med infeksjon og feber opp til 40,2 noe som viste seg å være lungebetennelse. Etter det har jeg hatt ytterligere to innleggelser med feber og urinveisinfeksjon. Siden Taxol ikke virket har jeg siden 24.jan fått 7 FEC-60 kurer. Jeg har fått ytterligere en kul til i brystet mitt og det er hovent og ømt.  Område der jeg opererte bort venstre bryst  har store kuler som er blitt åpne sår – området er sårt, ømt og hissig. Kreften min har nå blitt resistent mot FEC-kuren, derfor gikk jeg i en periode gått på en blanding av Karboplatin og Gemsitabin. Men dette har ikke hatt ønsket virkning.  Metastaser i ryggen trykker på nerver som gjør at jeg har voldsomme smerter i venstre bein. Dette er nå under smertebehandling og 21.10.11 hadde jeg en stor dose stråling fra navel og ned til kneskålene. Dette for å minske metasasen som presser på nerver.

Videre prognose er usikkert og jeg har fått beskjed av helsepersonell om å nyte den siste tida jeg har igjen. Hvor lenge det er får tiden vise.

16 kommentarer (+add yours?)

 1. Ann Mari
  nov 10, 2010 @ 07:30:48

  Hei!
  Ville bare si at det var utrolig sterkt å lese siden din. Har selv fjernet kul i brystet for noen år tilbake som var godartet, men kan kjenne litt på det du må stå i. Så flott at du deler livet ditt og alt rundt sykdommen, synes det er utrolig bra.

  Beste hilsen
  Ann Mari

  Svar

 2. Turid Selvåg
  nov 12, 2010 @ 16:51:56

  Dette var sterk lesing Beate,, ser at du har vært igjennom ganske mye. Jammen er du sterk og flink. Håpe at det går bra og at du får et bra liv selv om det er noe som du ikke blir helt frisk av. Selv om jeg ikke kjenner deg så veldig godt så føler jeg virkelig med deg. Vi tenker på deg og ønsker deg virkelig god bedring, hils Ronny og fra oss. Stor klem fra Turid fra trøndelag.

  Svar

 3. kunstneren - bente kystad syr
  des 02, 2010 @ 06:44:15

  utrolig sterk historie!!
  nyt livet som best du kan

  Svar

 4. Ann-Christin
  jan 01, 2011 @ 16:33:13

  Hei
  Uff, vet hva du går igjennom. Fikk akuratt en dårlig beskjed for to dager siden, har også hatt brystkreft og hadde nå fått spredning til hodet. Skjønner ingen ting, jeg er da ikke så syk?? Men jeg er klar for fight, skal antageligvis på radiumhospitalet til uka, og forberede stråling. Håper komme igang uke 2. Jeg ønsker deg all lykke til!! Dette skal vi klare! Stå på

  Svar

  • beathe33
   jan 02, 2011 @ 09:44:18

   Takk for det, Ann-Christin! Kan føles utrolig urettferdig med denne sykdommen. Så utrolig lumsk. En utrolig beskjed du har fått nå i juletida. Hører gjerne fra deg igjen hvordan det går med deg. Ønsker deg det beste og masse masse lykke til! 🙂

   Svar

 5. Bibbi
  jan 25, 2011 @ 13:43:18

  Hei Beate!
  Jeg fikk også konstatert brystkreft med spredning til lymfekjertlene i september 2010 og venter nå på operasjon. De prøver å framskynde det siden kroppen min ikke tålte mere cellegift nå. Eg synes du er tøff og har pågangsmot som det virkelig står respekt av. Det er også godt å lese om andres erfaringer, det vil være til hjelp både for meg og mange andre. Derfor har også jeg vært «åpen» om mine erfaringer og sagt ja til å stille opp i noen avisreportasjer. Jeg blir å følge med- og «heie» på deg :o)

  PS. ang den nettsida så kjøpte jeg julegaver derifra, det ble litt toll men jeg handlet for ca 600 kroner- mange gode tilbud som ble vanskelig å stå imot ;o)
  Klem

  Svar

 6. Andrea
  mai 25, 2011 @ 16:20:11

  Hei.

  Jeg har selv en mamma som fikk brystkreft april 2008, spredning til første vaktpost. Hun fjernet hele brystet og alle lymfene. Etter operasjonen hadde hun de samme plagene som du beskriver i senene og i armen ved det opererte brystet.

  Siden hun var ferdig med overgangsalderen og hadde østorgenpositivkreft fikk hun ikke cellegift som etterbehandling, kun stråling ihht. statlige retningslinjer. Der og da var vi jo glade for dette, men hva visste vel vi? I april 2010 fikk hun konstatert metastase i lever. Hun startet da rett på FEC 60 som ikke hadde noen effekt. Gikk over på Taxol en gang i uken intravinøst, og gikk på denne i ca. ett år med god effekt. Nå har hun prøvd Xeloda i 2 uker og hun blir svært dårlig av den, neste forgiftet vil jeg si. Jeg tror hun må slutte. Da er det forhåpentligvis en 4 linje som venter.

  Jeg så at du nevnte gurkemie i et av innleggene dine. Her er link til en webside med mange oppskrifter som kanskje kan ha en effekt. http://www.fuckcancer.dk/index.php/da/opskrifter/78-fuck-cancer-juice (Du har sikkert sett den før, kanskje på puls?) Mamma satte i gang et skikkelig ekstremt regime men måtte gi seg pga. gallestein. (Dette blir mye værre av gurkemeie!)

  Jeg tror at du når mange med bloggen din og jeg synes det er flott at du tar deg tid til å dele historien din med andre, selv om det selvfølgelig koster energi. Vi er en hel horde av kvinner her ute som enten har eller komme til å få brystkreft. Jeg tror fremtiden for behandling av denne typen kreft lligger i gentesting og skreddersøm av cellegiftbehandling. Per i dag brytes man ned mens man tester ut den ene giften etter den andre. Mens vi venter på denne kuren er det fint å vite at man ikke er alene.

  Til sist vil jeg bare si at jeg synes det er hjerteskjærende at du som er så ung og har små barn har fått denne diagnosen. Det skremmer vettet av meg, jeg har selv en sønn på 2 år. Jeg håper og tror at du vil klare deg bra, at du får cellegift som fungerer og at du har energi til å stå i behandling. Når det nå snart kommer en kur står du først i køa. Stå på!

  Mvh Andrea.

  Svar

 7. beathe33
  mai 25, 2011 @ 16:31:16

  Tusen takk for oppskriften, Andrea. Alt det beste til moren din.

  Svar

 8. syk
  mai 28, 2011 @ 21:24:23

  Følger med deg, er i samme situasjon. Spredning til skjelett er grusomme greier.
  Kva er prognosane?

  Svar

 9. beathe33
  mai 30, 2011 @ 06:51:26

  Prognosene er at det er aggressivt, men jeg vet ikke noe mer enn det. Videre behandling er usikkert. Neste CT og MR 7. juni vil gi mere svar.

  Svar

 10. Hilde
  jun 06, 2011 @ 13:16:38

  Heia.
  Følger bloggen din. Tusen takk for at du deler!!!. Fjernet brystet og alle lymfeknuter for ca 8 mnd siden. 4 var infisert. Iflg NBCG sin anbefaling skulle jeg ha hatt cellegift,stråling og tamoxifen. Men pga en hjertesykdom vil ikke onkologen anbefale dette. Nå går jeg å venter på svar fra PET/ct- scan. Skulle det vise seg at det er spredning vil jeg ta både cellegift/stråling og gamble på at hjertet holder….. Jeg ønsker deg masse lykke til videre og jeg kommer til å følge den flotte bloggen din.
  Mvh
  Hilde

  Svar

 11. syk
  jun 29, 2011 @ 12:24:35

  Veit du noko om medio levetid?

  Svar

 12. beathe33
  jun 29, 2011 @ 14:18:51

  Til syk. Nei, ingen har hittil gitt meg antall måneder eller år igjen å leve. Vet bare at man kan leve med spredning til skjelett i mange år. Vet ikke helt om jeg har villet vite det heller.

  Svar

 13. Linn
  jul 13, 2011 @ 13:54:32

  Ønsker deg lykke til, kjenner litt på den samme redselen selv om dagen…skal til mammografi om litt, stor øm kul i brystet! Stå på :))

  Svar

 14. Bjørg Skarstøl
  aug 11, 2011 @ 20:20:35

  Hei Beate!
  Jeg følger med på bloggen din fra tid til annen – og kan ikke si annet enn at jeg er lei for at du må gå gjennom alt dette. Ser jo at du er en tøff jente, men tårer er ikke et tegn på svakhet – heller ikke hos deg! Håper du kan kose deg når du har relativt gode timer/dager. Forstår av bloggen din at du har begynt å tenke lenger fram – og det kan være en god trøst og et framtidshåp i det selv om du ikke har tenkt mye i de baner før. Ønsker deg alt godt og en god styrke i denne vanskelige tida.

  Svar

 15. Lise Ramberg
  sep 28, 2011 @ 07:23:14

  Hei Beate!
  Har vært innom din blogg fra tid til annen, og synes du er vanvittig tøff som klarer å dele dine erfaringer med andre. Vanvittig sterkt å lese om. Jeg er selv på din alder, vært i gjennom brystkreftbehandinger siste året, og med trippel negative celleegenskaper. Det er ekstremt tøft å havne i en slik situasjon i denne fasen av livet. Men, uante krefter og menneskelig varme fra mange hold holder en i gang. Jeg ønsker deg av hele mitt hjerte alt godt, håper behandlinger fremover vil lykkes, og håper du har gode dager innimellom! Mvh Lise

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: