Akkurat nå har jeg vært i en maskin som skal stille inn strålefeltet litt mer nøyaktig enn det ble gjort i går. MEN nå er strålebehandlingene blitt forandret. Jeg skal ikke ha 10 små behandlinger, men jeg får 1 stor dose idag. Grunnen er at ved de ti små dosene så hadde strålefeltet blitt mindre og det hadde vært en sjangse for at de ikke hadde truffet kreftmetastasene skikkelig. Nå tar de en stor dose over et større område – helt fra navelen og ned til kneskålene.

Stråling av nakke og bryst er de nå gått vekk ifra. Så den masken jeg måtte tilpasse i går blir det da ikke bruk for. Hva som skjer videre med behandling av brystet mitt er usikkert.

004

Innstilling av strålefelt.

Jeg har ikke snakket med legen enda i dag, men i går utrykte hun alvoret i sykdommen min at det er en veldig sjelden aggressiv type som det er få muligheter igjen for å gjøre noe med. En siste cellegifttype som jeg kan få som heter Navelbine er bare max 5% sjangse for at den vil virke. Ikke mye det akkurat.

Jeg skriver litt nå for jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere på stråledosen som jeg får senere i dag. Akkurat nå sitter jeg og får kvalmestillende intravenøst fordi stråledosen kan gi kvalme etterpå.