Ble en tidlig morgen i dag med å stå opp for å rekke forberedelse til stråling. Det ser ut som nå at jeg skal stråle både nakke, bryst og hofte/bakside rygg på både venstre og høyre side – alt i en stråling.

Strålingen må forberedes i en maskin som stiller meg inn riktig posisjon som jeg skal ligge hver gang jeg stråler. Det jeg ikke var forberedt på var at siden jeg skal stråle nakken er det VELDIG viktig at jeg ligger i samme posisjon hver gang og at jeg ligger stille. Derfor får jeg en maske over ansiktet og halsen. Den er varm og bevegelig helt i begynnelsen, men etter noen minutter kjølner den og stivner og former seg etter hodet og halsen.

003

I masken er det kun åpning for munnen og nesa, øynene blir også dekket. Dermed slo klausen til igjen. Men det ble ikke værre enn at jeg konsentrerte meg om å puste og tenke på at det ikke vil skje noe, så dermed greide jeg å gjennomføre det. Jeg lå slik en ti-femten minutter. Ved 1.stråling i morra blir jeg liggende med maska i ca 20 min. for at jeg skal stilles inn skikkelig. Det gruer jeg meg til, så jeg vil be om beroligende, tenker jeg.

004

Etter at maska var OK, skulle jeg påtegnes for å stille inn strålefelt for brystet og hofta. Da blir jeg tegnet på med tusj. Tusjestrekene går helt ned til midt på låret.

 

005

Her ser dere også bandasjen min (nettingtrusa som er oppklipt) til kulene på høyre side. Slik som dette med armene over hodet må jeg ligge hver gang.

Jeg ble ferdig i dag med forberedelsen kl 08.30, og resten av dagen har jeg ikke noen flere undersøkelser, tror jeg. Sykepleier sa jeg kanskje skal til en “smertelege” for å diskutere doser for smertestillende. Men jeg vet ikke når det blir.

Resten av dagen skal jeg slappe av og daffe i gangene. Det ser ut som om jeg kommer til å være her på sykehuset så lenge jeg stråler. Jeg begynner allerede i morra, og har også stråling på lørdag. Hvis jeg skal hjem feks til søndag blir det regnet som perm og da må jeg ordne og betale reise selv. Greia er at jeg kun har pakka for fire dager, jeg var ikke forberedt på at jeg skulle begynne såpass raskt. Blir vel noen nettingtruser på meg etterhvert Smilefjes med åpen munn.

 

Reklame