Det første som jeg måtte gjøre da jeg kom på Radiumen var å ta en haug med blodprøver. Og så bestilte jeg internett på rommet så fort som mulig. Det er ikke trådløst internett her, det går via kabel og internett må bestilles for hver enkelt seng på forhånd. Noen ganger kan det ta en halv dag å få internett, men i dag her hos meg tok det kun et par timer. Det var ikke så værst.

Jeg er kommet på tomannsrom sammen med ei dame som strålebehandles.
Jeg har fått i meg litt mat, så kom legen med sykepleier for å snakke litt om strålingen og se på frampartiet mitt.

Det er riktig som de har sagt i Skien at jeg har en svulst i bekkenet på venstre side som trykker på nerver som gjør at jeg får vondt i det venstre beinet. Nå er det også litt på høyre side (det er derfor jeg har kjent litt vondt i høyre beinet også om kveldene). Om jeg skal stråle for høyre beinet også skal legene diskutere seg imellom i løpet av kommende dager. Mye er usikkert ang. hva og hvor mye som skal stråles. Om brystet skal stråles skal også legene diskutere nærmere. I første omgang er det snakk om 10 strålinger hver dag. Om jeg skal ligge innlagt hele perioden eller om jeg skal reise hjem hver dag skal både jeg og legene tenke litt på.
Cellegift blir iallefall ikke gitt samtidig med strålingen. Det blir for hardt for kroppen. Legene skal se på om jeg skal ha cellegift etter at strålingen er over.

Legen kikka på frampartiet mitt og hun synes ikke det så noe fint ut. Nå i første omgang er det ikke mer å gjøre enn at det blir skiftet bandasje hver dag. Nå har hun sett brystet mitt, og hun skulle diskutere videre behandling av det med de andre legene senere i dag eller i morra.

MR bildene som ble tatt sist gikk bare halvveis ned på låret. Så i morra kl 08.00 (litt for tidlig etter mitt ønske men….. Smilefjes) blir det røntgen av beinet videre nedover til anklene. Utover dagen blir det å tilpasses i strålemaskinen og påtegning av strålefeltet på kroppen med tusj. Skal prøve å¨få tatt noen bilder etterhvert. Jeg tok noen bilder av stråleprosessen sist også da jeg strålte i 2010 som skal ligge under “Bilder” her.

I kveld skal jeg bare slappe av.
På kjøkkenet står det bestandig framme skåler med mørk sjokolade, rosiner, nøtter og mandler som jeg forsyner meg av sammen med en kopp kakao. Det blir kveldskosen i kveld.

Men må må jeg på røntgen.