I går var jeg hos onkologen. Vi gikk igjennom den del ting.

For det første var det ingen vesentlig økning av metastasene i brystet etter CT-bildene å dømme. Det er heller ikke noe i lever og lunge. Så de er spart – foreløpig. Men legen ville gjerne ha en ny MR av ryggen, men siden jeg har såpass klaus tror jeg ikke det lar seg gjennomføre, derfor skal han gå nøyere igjennom CT-bildene av ryggen i morra sammen med en radiolog for å se om de kan se noen forandringer ut i fra de bildene.

For det andre ble det ikke noe av den planlagte kuren med Gemsitabin og Karboplatin. Den blir nå stoppet, for den har ikke hatt den ventede virkning på meg og jeg vil da bare gå igjennom bivirkninger uten grunn hvis jeg skulle fortsette med den. Isteden skal legen min snakke med Radiumen om jeg kan få noe som heter Navelbine isteden. Det er også en type cellegift som gis intravenøst ukentlig. Om jeg virkelig får den får jeg beskjed om senere.

I dag fikk jeg isteden Zometa som jeg har lest om på Brystkraft sin side på Facebook. Jeg nevnte det for legen og han var enig at jeg kan få det framover. Det er et middel som styrker skjelettet og kan også dempe smertene som jeg har i skjelettet. Det skal jeg få intravenøst hver 3 uke. Denne gir veldig lite bivirkninger. Det er kun hvis jeg skal trekke en tann eller gjøre større inngrep i munnen at det kan opppstå komplikasjoner. Jeg må nå få en time hos tannlegen i nærmeste framtid for å ta en sjekk for å unngå større inngrep i fremtiden.

I forhold til beinet mistenker jeg og legen min at det kan være nervesmerter som kommer fra ryggen. Jeg har fortsatt smerter, men ikke så ille nå som da det toppet seg i forigårs. Da gikk jeg konstant med smertestillende. Jeg er veldig sliten og slapp av smertene nå. Men i går fikk jeg Neurotine nervetabeletter som kanskje vil hjelpe. Det blir diskutert fortløpende hva vi skal gjøre med smertene – om det blir kortison, andre tabeletter eller også stråling.

Område på brystkassa utvikler seg fremdeles. Og jeg spurte om det går an å ta et lite stikk i en av kulene og ta en biopsi for å finne mer ut av behandling jeg kan få der. Men hvis det ble stukket hull der er det en risiko for å få sår som ikke vil gro. Stråling på samme område som allerede er strålt og på et område som er såpass sårt, sart og ømt er heller ikke ønskelig. Jeg kan risikere å få sterke stråleskader, sterke smerter og sår fra strålingen som ikke vil gro.

Forhåpentligvis får jeg også en time på radiumen i nærmeste framtid. Onkologen min skulle ringe dem i går for å purre på timen min. Så får vi se hva som kommer ut av det.