Er økologisk mat så sunt som det sies?

– Det er en myte at økologisk mat både er sunnere og mer miljøvennlig enn annen mat, sier seniorforsker Arne Grønlund ved Bioforsk.

Jeg spiser ikke så mye økologisk mat, hovedgrunnen er at det er så mye dyrere. Jeg meldte meg en gang i tiden på en ordning med å få en kasse med økologisk frukt og grønnsaker brakt hjem på døra. Et glimrende tiltak, masse friske grønnsaker og frukter mm., men det ble for dyrt i lengden. Økologisk frukt i disk på butikken er også dyrere.

Jeg er av den mening at det er sunnere. Men det er dyrt å leve sunt. Spesielt om ALT det jeg spiser av grønnsaker og frukt skal være økologisk. Går prisen ned, hadde jeg hatt mer økologisk i skapene hjemme.

Aprospos det med å spise sunt. Legene på radiumen er av den oppfatning at det er bra å spise, leve sunt og trene for å FOREBYGGE kreft. Men de er mer usikre på om det har noen hensikt mht. å redusere kreftmetastasene med å spise og leve sunt ETTER at man har fått en kreftdiagnose. Jeg har fått beskjed om å spise det jeg har lyst på, ha et vanlig, variert norskt kosthold. Variasjon og moderasjon er stikkord som går igjen.

Uansett om man vil redusere kreftspredningen eller ikke skader det ikke å spise masse frukt og grønnsaker, etter min mening.

I følge lav-karbo fanatikere og canserianere er visstnok ikke frukt så bra å spise heller pga. av sukkeret i frukten. Jeg spiser masse frukt likevell jeg da. Uansett hva det gjelder vil det være tilhengere fra begge sider. Slik er det bare. Slikt kan det være vanskelig å finne ut av hva som er det beste, det riktige.