Det har vært en del innslag på TV2 Nyhetene de siste dagene om lange ventetider på å få stilt en kreftdiagnose og å få behandling.

Se her.  om en dame fra Bergen og Haukeland sykehus som måtte vente 6 måneder.

Jeg var iallefall heldig med ventetiden på min diagnose og behandling.

Etter at brystet mitt ble kjempestort i begynnelsen/midten av juni kom jeg til fastlegen 25.juni 2009. Mens jeg satt inne hos legen ringte han til sykehuset i Porsgrunn og bestilte mammografi til meg samme dagen.

Jeg kom til Porsgrunn samme dag og det ble tatt mammografi, ultralyd og biopsi. 14 dager etter – den 1. juli – fikk jeg diagnosen. 14 dager etter det igjen var jeg på Radiumen for første gang. Da ble det tatt en hel haug med prøver og undersøkelser av alle mulige slag. Noen undersøkelser ble tatt to ganger for at legene på radiumen ville være 120% sikre på at riktig diagnose ble stilt og at jeg ville få den riktige behandling.

Omtrent 14 dager etter det den 27. juli fikk jeg min første cellegiftkur. Etter det gikk det slag i slag. Så jeg har vært kjempeheldig med mine undersøkelser,leger, sykehus og behandling.

Det som vi synes er litt uforståelig nå er at dagen da jeg hadde min siste strålebehandling 14.april ble jeg erklært frisk. Det ble tatt to omganger med mammografiundersøkelser og ultralyd fordi de var litt usikre, men tilslutt ble de enige om at det ikke var noe der.

Men 4 måneder etterpå var det spredd seg til lymfe på framveggen mot lungen, høyre bryst samt til skjelettet. DET hadde gått rasende fort.

Jeg tror at det allerede lå noe i brystet der i april ved den usikre mammografiundersøkelsen. Det har antagelig vært så smått og lite at det ikke vistes på undersøkelsene og så har det fått utviklet seg – tror jeg.

Men uansett tror jeg det betyr mye for utviklingen av kreften første gang at man kommer til undersøkelser og behandling raskt når man tror man har kreft.