16 minus og morsdag sier meg at denne dagen blir en koselig innedag
– med fyr i peisen.
Ha en fin morsdag til alle dere mødre!

Fra Wikipedia:

“Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar.

Anna Maria Reeves Jarvis, en ung hjemmeværende mor fra Appalachene i Nord-Amerika, prøvde i 1858 å forbedre de sanitære forholdene med det hun kalte «Mothers’ Work Days» (norsk: «Mødres arbeidsdag»). Hun arbeidet med kvinner for å bedre de sanitære forholdene for alle parter i den amerikanske borgerkrigen, og i 1868 begynte hun å jobbe for å forsone partene.

Anna Maria Reeves Jarvis’ datter, som het Anna Marie Jarvis, kjente til både sin mors arbeid. Cirka ett år etter at hennes mor døde, holdt hun en minnesmerkning for sin mor den 12. mai 1905, og begynte så å jobbe for en offisiell minnedag for mødre. Første morsdag ble feiret den 10. mai 1908 i Grafton, West Virginia i kirken der den avdøde Anna Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Skikken spredte seg til 45 stater i USA, og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president, Woodrow Wilson, den første nasjonale morsdag.

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner. Den har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med f.eks kaffe på sengen om morgenen, blomster og kake.”

 

Jeg slapper av, tar Greens og håper på at blodverdiene mine går oppover til i morra.  Hvis verdiene fortsatt er lave, blir jeg nok lagt inn igjen. Og da blir kuren min som jeg egentlig skal ha til tirsdag utsatt.

Jeg får fortsatt “oppkastanfall” nesten daglig. Kommer veldig plutselig akkurat som om jeg skal kaste opp. Jeg springer til doen, men etter å ha ventet litt kommer det ingenting og oppkast-trangen går over.

Men formen min har vært bedre enn på lenge denne helga. Det har vært deilig. Har ordna litt i huset og bare sovet litt på ettermiddagen.