Var hos lege på sykehuset her i Skien i dag da, og det blir litt forandringer i behandlingsopplegget framover.

Xeloda-tablettene har ikke hatt ønsket virkning,  spredningen har blitt værre mens jeg har gått på dem. Og kulen i det andre brystet er en tumor (metastase) som er en del av spredningen. Lymfeknuten og området rundt frampå brystet er også blitt værre. Det presser mer, mer hovent og ømt. De siste par-tre dagene har det verket her non-stop.

Derfor bestemte legen i dag, i samråd med lege på Radiumen via telefon , at jeg skal over på Taxol/Paclitaxel (forskjellig navn på samme type cellegift) intravenøst ukentlig fra i MORRA (onsdag) kl. 09.00.

Bivirkningene av denne er at jeg kommer til å miste håret IGJEN. Skuffet smilefjes Men det vil ta litt tid før det skjer. De sa på sykehuset i dag at det sannsynligvis ikke vil skje før jul. Så er det noen som får prikking og nedsatt følelse i fingertuppene og som “å gå på puter” under føttene. Men akkurat det merket ikke jeg noe til forrige gang jeg fikk Taxol ( legene bruker dette navnet istedenfor det andre fordi “det er et lettere ord å si”).

Og som vanlig blir det lavt immunforsvar og kan få fatigue (utmattelse/tretthet). Men jeg blir ikke kvalm og dårlig. DET er iallefall bra.

Taxol er visst utvinnet fra barlindtreet Taxus brevifolia.

Derfor blir det ikke jobb i morra iallefall. Jeg hadde en dårlig følelse når det gjaldt Xeloda og når ståa er som den er, er jeg fornøyd med at jeg skal over på annen behandling så raskt. Så er jeg glad for at det foreløpig ikke ble FEC-kur, noe som ville gjort meg dårlig og kanskje sengeliggende.