Hadde legetime med en kreftlege på Sykehuset her i Skien idag. Det er en sjekk for hvordan jeg har reagert på Xelodatablettene, hvordan det har gått siden oppstart.

Blodprøvene tatt om fredagen er fine. Immunforsvaret mitt er enda ikke så lavt. Lymfeområdet på brystet er ikke noe forandring i. Det som er med Xeloda at det tar lang tid før virkningen har effekt.

Akkurat hvordan Xeloda har virket må være litt usikkert synes jeg siden jeg på torsdag oppdaget at det andre gjenværende brystet begynte å bli litt hovent, ømt, litt rødt, avtrykk av BH etter at jeg har tatt den av om kvelden samt en liten kul. Legen kjente på brystet, men kunne verken si det ene eller andre. Så det blir undersøkelser så fort som mulig med røntgen/ultralyd i Porsgrunn.

Jeg har ikke vært helt fornøyd med smertelindringen jeg har hatt til nå. Jeg har tatt både Paracet, Ibux, Paralgin Forte og Tramadol. Både Tramadol og Paralgin Forte er det morfin i. Men virkningen av Tramadol har fått veldig fort ut. Det er igrunn om morran det har vært værst. For da har virkningen av tabelettene gått ut i løpet av natta, så har jeg måtte ha ventet til jeg har spist frokost med å ta tabeletter. Det har vært litt vanskelig på badet mange ganger å holde det gående og komme seg opp. Da har jeg hatt vondt i hele overkroppen.

Derfor har jeg fått nye tabeletter nå som skal hjelpe til med en bedre smertelindring igjennom hele døgnet. Det er langtidsvirkende morfintabeletter Dolcontin 10 mg som jeg skal ta morgen og kveld og korttidsvirkende morfin som jeg skal ta ved behov. Så skal jeg kutte ut Tramadol og Paralgin Forte. Paracet 1 g skal jeg ta fire ganger daglig og Ibux ved behov. Jeg må ordne meg en egen plass nå til “apoteket” mitt.

Jeg spurte legen om B17. Svaret var at jeg bør vente med B17 til jeg ikke går på cellegift. For det var virkningen de to sammen som er usikkert. Så for å være sikker venter jeg med å ta dem til jeg er ferdig med cellegiften. Jeg lar dem ligge foreløpig.

I morra skal jeg til fastlegen for å “informere” ham og snakke om forskjellig.