Jeg var hos fysioen igjen i går, og vi diskuterte denne gangen også armen min. Hun ville prøve ut noe. Så hun tok et langt plaster og klipte det opp i fire 20 centimeter lange "blekksprutarmer". Disse armene ble festet på overarmen og armene går nedover et stykke nedenfor albuen. Når jeg beveger armen skal plasteret massere lymfeårer under huden. Plasteret skal jeg gå med en uke.
 
Neste gang når jeg skal dit om 14 dager skal jeg få på en slags strømpe som pumper luft fram og tilbake slik at den masserer armen. For de som har lymfevæske andre steder på overkroppen finnes også en slags trøye til å ta på seg som fungerer på samme måten. Den strømpa skal jeg sitte med en halvtimes tid. Jeg tror ikke smertene mine kommer av lymfevæske, men massasjen kan likevell hjelpe til å massere sener og muskler.
 
 
Så har jeg meldt meg på "Kurs for brystkreftpasienter" sykehuset her i Skien. Det går over to mandager i slutten av måneden.
 

Planlegging og gjennomføring av kurset er et samarbeid mellom fagpersoner på seksjon for mammae-kirurgi v/Sykehuset Telemark HF, representanter fra Foreningen for brystkreft-opererte og Lærings-og mestringssenteret (LMS).

Kursholdere er bl.a : lege, sykepleiere, fysioterapeut og brukerrepresentanter fra Foreningen for brystkreftopererte.

 

Temaer som blir tatt opp er:

   ·        Diagnose og behandling

·        Psykiske reaksjoner

·        Brukererfaring / erfaringsutvikling og mestring

·        Avspenning, fysisk aktivitet, teori og praksis

·        Rehabilitering og helsefremming

·        Kreft og seksualitet

·        Kosthold

·        Rettigheter ved sykdom  

 

Så får vi se hva som kommer ut av det. Smilefjes