Jeg må si at jeg er litt irritert på NAV nå altså. Konsekvensene er ikke så store, men det er hva man får av informasjon som skaper unødig ekstraarbeid. I forrige uke ringte jeg saksbehandleren min på NAV for nå syntest jeg at det hadde tatt lang tid med avklaringssøknaden. "Nei, du skal ha ny saksbehandler du, for du er født den 14", fikk jeg beskjed om. Ja, så fikk jeg snakke med en ny saksbehandler. Hun fortalte at avklaringspengene er i orden, men ikke før 13. juli for da går sykemeldingen min ut. Så jeg må levere en ny gradert sykemelding fram til 13.juli. Men på det møtet jeg var på hos NAV i april, fikk jeg beskjed om  å levere sykemelding fram til den 13. juli, så kunne jeg få avklaringspenger fra mai til juli. Gradert sykemelding ble ikke nevnt med et ord. Hun sa at jeg skulle få avklaringspenger fra rundt mai til juli. Dette spurte jeg to ganger om. På møtet hos NAV fikk jeg et positivt inntrykk av orden og effektivitet, men det har nå snudd til rot og uorden og papirer som flyttes internt og bytting av saksbehandlere alt etter hvor i saksbehandlingen du ligger (selv om det gjelder en og samme søknad).
Fastlegen min er på kurs hele denne uka, så jeg får ikke ny gradert sykemelding på en stund heller. Det betyr at jeg kun kommer til å gå på gradert i ca tre uker før det er ferie og jeg kan begynne på avklaringspenger.
Jeg skriver ut min irritasjon her slik at jeg kan slutte å irritere meg Sint.
 
Nei, det beste er å ta ferie og begynne på ny giv til høsten. NAV får bare holde på med å fly i korridorene sine. Jeg greier meg uansett. Men jeg har hørt ganske ille historier derfra om andre personer som har værre erfaringer med NAV. Så sier en eller annen ansatt i NAV (informasjonsansvarlig eller noe slikt) på TV denne uka at "det vil fortsatt skurre for NAV i tiden framover". Så vet dere det dere som skal ha kontakt med dem en gang i fremtiden.